Yrityskauppa toteuttaa unelmasi

Suomen Yritysmyynti Oy:ssä tiedetään, että yrityksen myyminen on todennäköisesti helpoin ja varmin tapa menestyä rahallisesti samalla, kun saa toteuttaa omaa itseään ja unelmiaan.

Yrityksen myyminen ei aina ole nopein tie menestykseen, mutta sitäkin tehokkaampi. Asiaa helpottaa se, että melko harva ylipäänsä uskaltaa perustaa yrityksen. Vielä harvempi jaksaa tehdä yrityksen eteen väsymättömästi töitä.

Vesa Wallenius kulki tuon tien menestyksekkäästi – kaksi kertaa. Hän yhdisti ammattitaitonsa ja intohimonsa perustaakseen yrityksen.

Ruohonjuuritasolta menestykseen

Vesa_4443

Vesa Wallenius on menestyksekkäästi myynyt kaksi yritystään.

Vesa Walleniuksen mukaan yrittäjän tie menestykseen ei löydy havittelemalla menestystä hinnalla millä hyvänsä. Varmempi tapa on uskoa ja luottaa omaan yritysideaan – menestys tulee eräänlaisena sivutuotteena. Tuotteen ja palvelun laatu ovat menestyksen edellytyksiä.

Walleniuksen ensimmäinen yritys oli retkeilytuotteisiin keskittyvä Retki®. Ajatuksena oli rakentaa tuotevalikoima, josta todella on hyötyä retkellä ja jonka hinta-laatusuhde on kohdallaan. Kun retkituotefirma alkoi menestyä, myös kiinnostuneita ostajia ilmaantui. Wallenius kävi useamman neuvottelun – tuloksetta. Usein esteenä oli uuden omistajan vaatimus vuosikausia kestävästä sitoutumisvelvoitteesta, mikä ei Walleniuksesta tuntunut hyvältä ajatukselta.

Muutaman mönkään menneen yrityskauppayrityksen jälkeen tuttu asianajaja kysyi Walleniukselta lupaa Suomen Yritysmyynti Oy:n kontaktoimiseksi. Lupa heltisi, minkä jälkeen kaikki alkoi sujua.

Suomen Yritysmyynti Oy löysi ostajan, ja muutaman kuukauden neuvottelujen jälkeen kaupat olivat selvät. Walleniuksen velvoitteeksi jäi vuosikausien läsnäolon sijaan kolmen päivän viikkokonsultointi puolen vuoden ajan.

Asiakkaan ja ostajan välinen luottamus on kaupanteon tärkein side.

Vesa Wallenius

Kilpailukiellosta uuteen nousuun

Retki®-yrityksen myynnistä seurasi myös viiden vuoden kilpailukielto. Retkeilyä Wallenius ei kuitenkaan unohtanut. Huomattuaan patikkamatkalla merinovillan ylivertaiset ominaisuudet Wallenius lähti tutkimusmatkalle maapallon toiselle puolelle. Jo tässä vaiheessa kyti ajatus uudesta yrityksestä. Kesti vuoden löytää luotettava merinovillayritys, jossa lampaita kohdellaan hyvin.

Merinovillayritys North Outdoor näki päivänvalon vuoden 2010 paikkeilla. Walleniusta itseään uuden yrityksen alku jännitti. North Outdoor ja sen merinovillatuotteet saivat kuitenkin sekä jälleenmyyjien että asiakkaiden hyväksynnän.

– Minut muistettiin. North Outdoor -tuotteita otettiin myyntiin suhteellisen vaivattomasti sen takia, että jälleenmyyjät tiesivät kuka olen – ja he luottivat minuun, Wallenius kertoo.

Yrittäjän intohimo, pyyteettömyys ja kova työ palkitaan

Wallenius sanoo, että juuri asiakkaan ja ostajan välinen luottamus on kaupanteon tärkein side.

Hän uskoo, että kauppa syntyy hyvän työn ja asenteen seurauksena. Siksi Wallenius lähti kahville, kun Suomen Yritysmyynti Oy:stä soitettiin. Yrityksen palvelu oli ollut hyvää, ja tuntui luonnolliselta lähteä kahville hyvän palveluntarjoajan kanssa. Wallenius ei kuitenkaan ollut ajatellutkaan North Outdoorin myymistä – vielä.

Ensimmäinen kahvitapaaminen ei johtanut yrityskauppoihin, mutta kun Suomen Yritysmyynti Oy:stä soitettiin uudelleen ja pyydettiin tapaamaan mahdollista ostajaa, luottamus osoitti jälleen tärkeytensä. Wallenius suostui tapaamiseen. Hän vaikuttui ja myi yrityksensä – taas.

Wallenius kertoo pehmentyneensä North Outdoor -yrityksen myynnille pikkuhiljaa. Hänen mielensä muuttui, koska Suomen Yritysmyynti Oy löysi sen ainoan oikean ostajaehdokkaan. Hän uskoi, että ostaja voisi tarjota paremman tulevaisuuden North Outdoorille.

– Minulle oli helppo myydä molemmat yritykseni Suomen Yritysmyynti Oy:n kautta. Koen jotenkin, että meillä on samat arvot: tavoitteena on löytää yritykselle parhaat mahdollisuudet, Wallenius kertoo.

Yrityskauppa toteuttaa unelmasi

Yrityskauppa voi olla elämäsi kohokohta. Autamme sinua kaikissa yrityskauppaan liittyvissä asioissa. Ota meihin yhteyttä, niin muutetaan yrityksesi rahaksi.

 

Myy yritys

 

Suomen-Yritysmyynti-logo-rgb (1)