Yritysmyynti monen asian summana

Yrityksen myyjä haluaa yleensä aina löytää parhaan mahdollisen ostajan, joka jatkaa liiketoiminnan kehittämistä. Näin tapahtui Bobmaticin Oy:n tapauksessa.

Yrittäjäpariskunta Eino ja Pirjo Ylitalo perheineen päätyivät 26 vuoden yrittäjäuran jälkeen myymään menestyvän yrityksensä.

Tienalituksiin pääasiassa keskittyvän Bobmatic Oy:n myymisen taustalla oli toive löysätä yrittäjän työpaineita. Perheestä ei löytynyt jatkajaa yritykselle, mikä vahvisti päätöksen myynnistä.

Suomen Yritysmyynti Oy etsi yhtiölle ostajaa laajalla rintamalla. Menestynyt Bobmatic Oy herätti kiinnostusta ostajien parissa, ja loppusuoralla oli jopa useita ostajakandidaatteja.

Yrittäjä Eino Ylitalo työmaalla

Yrittäjä Eino Ylitalo työmaalla

Parhaan ostajan perässä

Vuonna 1989 perustettu Bobmatic Oy keskittyy pääasiassa tienalituksiin. Yhtiön asiakkaita ovat sähköyhtiöt, puhelinoperaattorit, vesi- ja viemärilaitokset, urakoitsijat sekä maatilat. Parhaimmillaan yhtäaikaisia alitustyömaita on kymmeniä.

Bobmatic Oy on tehnyt tasaista noin kahden miljoonan euron liikevaihtoa. Työmaat tehdään kerralla kuntoon asianmukaisella ja modernilla kalustolla. Kannattavuus on myös taannut mahdollisuuden panostaa alan uusimpaan teknologiaan sekä henkilökunnan koulutukseen.

Bobmaticin tekeminen ja hyvä kunto herättivät maanrakennusalalla toimivan IHM-Servicen Oy:n kiinnostuksen siinä määrin, että se lopulta päätyi ostamaan yhtiön.

– Yhtiössä on vielä paljon käyttämättömiä mahdollisuuksia ja liiketoiminnan kehittämistä, johon uudella omistajalla on sekä kykyä että tahtoa, Eino Ylitalo kertoo.

– Ostajan kanssa on tultu hyvin juttuun ja olen erittäin tyytyväinen hyvän ostajan löytymisestä, Ylitalo toteaa hyväntuulisena.

JHM-Service Oy:n kanssa yrityskauppaneuvottelut sujuivat selkeästi ja jämäkästi.

Ostajan kanssa on tultu hyvin juttuun ja olen erittäin tyytyväinen hyvän ostajan löytymisestä

Eino Ylitalo

Miten paras ostaja löytyi?

Vuonna 2008 perustettu JHM-Service Oy on Oulusta käsin toimintaa harjoittava maanrakennuksen ammattilainen. Firman keskeistä osaamisaluetta on ympäristörakentaminen, muun muassa vesistörakentaminen. Perheyrityksessä mukana ovat yrittäjän lisäksi perheen pojat.

– Strategia kasvaa yritysoston avulla oli jo pitkään ollut harkinnassa, koska laajentuminen omalla liiketoiminta-alueella ei ole mahdollista, kertoo JHM-Service Oy:n toimitusjohtaja Markku Viinamäki.

Bobmatic Oy:ssä kiinnostivat erityisesti erikoistoimiala ja synergiaedut. Molemmilla yhtiöillä on uusi ja moderni kalusto sekä ammattitaitoinen henkilökunta. Lisäksi molemmat yhtiöt toimivat ympäri Suomea ja tarvittaessa myös ulkomailla.

– Olimme tutkineet jo valmiiksi markkinoita sekä Bobmatic Oy:n liiketoimintaa, minkä johdosta itse yritysoston neuvottelut ja järjestelyt sujuivat ripeästi, kommentoi Viinamäki.

Heti yrityskaupan allekirjoituksen jälkeen myyjä ja ostaja järjestivät henkilökunnalle tiedotustilaisuuden. Juha Viinamäki nimitettiin Bobmatic Oy:n toimitusjohtajaksi ja Eino Ylitalo ryhtyi perehdyttämään häntä.

Yrityskaupan myötä muodostuvan konsernin henkilökunnan määrä nousee noin 30 henkilöön ja liikevaihtotavoite on viisi miljoonaa euroa. Menestyvälle Bobmatic Oy:lle löytyi erinomainen jatkaja. Sekä ostaja että myyjä ovat tyytyväisiä.

– Yhteistyötä siirtymäkaudella tehdään hyvässä yhteishengessä ja avoimin mielin, vahvistavat Markku Viinamäki sekä Eino Ylitalo.

Yrityskauppa toteuttaa unelmasi

Yrityskauppa voi olla elämäsi kohokohta. Autamme sinua kaikissa yrityskauppaan liittyvissä asioissa. Ota meihin yhteyttä, niin muutetaan yrityksesi rahaksi.

 

Myy yritys

Suomen-Yritysmyynti-logo-rgb (1)