Menestyvä Oulun Taksipalvelut Oy vaihtoi omistajaa

Kuvassa Mika Niskanen (vas) ja Juhani Romppainen kauppakirjan allekirjoitustilaisuudessa. Kauppa on sinetöity!

Kuvassa Mika Niskanen (vas) ja Juhani Romppainen kauppakirjan allekirjoitustilaisuudessa. Kauppa on sinetöity!

Iisalmelainen perheyhtiö Mika K. Niskanen Oy kaksinkertaisti liikevaihtonsa ostaessaan Oulun Taksipalvelut Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupan myötä muodostuvan konsernin liikevaihto kohoaa 13 milj. euroon, joka tehdään reilun 150 henkilön voimin. Ajokalustoa on 140 yksikköä.

Oulun Taksipalvelut Oy, markkinointinimeltään OTP Travel, on Oulussa vuodesta 2006 lähtien toiminut liikennöintiyhtiö. Yhtiöllä on kolme liiketoiminta-aluetta: monipuolinen tarjonta joukko- ja tilausajoliikenteessä, palvelu- ja taksiliikenne sekä tilausmatka liiketoiminta. Tilausmatkoja tehdään sekä kotimaahan että ulkomaille.

Tasaista kasvua ja jatkuvaa liiketoiminnan kehittämistä

Oulun Taksipalvelut Oy:n pääomistajan ja toimitusjohtajan Juhani Romppaisen johdolla yhtiö on kehittynyt ja kasvanut ennakkoluulottomasti toiminta-alueensa merkittäväksi tekijäksi. Yhtiön liikevaihto on 7 milj. euroa, josta liikevoittoa on kertynyt 10 %. Vuonna 2015 liikevaihto kohosi 7 milj. euroon, josta liikevoittoa kertyi noin 10 %. Yhtiön kasvu on ollut kannattavaa ja uutta liikennöintikalusto on investoitu jatkuvasti. Näin kalusto on pysynyt modernina ja asiakkaille miellyttävänä. Asiakastyytyväisyys on yhtiön yksi tärkeimmistä arvoista, josta vastaa ammattitaitoinen ja palveleva henkilöstö. Henkilöstöä yhtiöllä on reilut 90.

Iisalmelaisen Mika K. Niskanen Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Mika Niskasen kiinnostuttua Oulun Taksipalvelut Oy:n (myöhemmin OTP) ostamisesta, yrityskauppaneuvotteluja ryhdyttiin viemään ripeästi eteenpäin. OTP on hyvämaineinen, yhtiön luvut ovat kunnossa, yhtiöllä on hyvä markkina-asema Oulun alueella ja henkilöstö on sitoutunut sekä motivoitunut, listaa Mika Niskanen syitä yrityskauppaan. Lisäksi yhtiöllä on hieno kalusto, jatkaa Niskanen.

Mika K. Niskanen on perheyritys, jonka omistavat Mika ja Sari Niskanen. Mika Niskanen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1994, jolloin hän osti isältään kaksi taksia ja ryhtyi kasvattamaan liiketoimintaa. Erityisesti liiketoiminnan kasvua on haettu viimeisen kolmen neljän vuoden aikana. Kasvu on ollut orgaanista sekä yritysostojen vauhdittamaa.

Yrityskaupasta löytyy synergiaetuja ja kasvua haetaan

Mika K. Niskanen Oy toimii samoilla liiketoiminta-alueilla kuin OTP, joten liiketoimintaosaamista löytyy. Yrityskaupan myötä laajennuttiin maantieteellisesti. Linja-autojen reittiliikennettä on nyt Iisalmessa, Kuopiossa ja Oulussa, samoin matkatoimisto- ja tilausmatkatarjontaa. Mika K. Niskasen konserniin kuuluu ennestään Rautalammin Auto Suonenjoella ja Kuopiossa, matkatoimisto MatkaSavo Iisalmessa ja Kuopiossa sekä Iisalmen Teboil -huoltoasema.

Tarkoituksenamme on olla kasvava ja menestyvä yhtiö, sanoo Mika Niskanen. Perheyhtiössä henkilöstöstä huolehditaan ja henkilöstö on tärkeä; osaavan ja motivoituneen henkilökunnan kanssa on mahdollista tehdä töitä edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi, jatkaa Niskanen.

Iisalmen ja Oulun välinen matka on noin 200 km. Kun Oulusta lähdetään kohti etelää, matkalla on luontevasti Iisalmi. Kun Iisalmesta lähdetään kohti pohjoista esim. Lapin hiihtokeskuksiin, matkalla on Oulu. Tämä maantieteellinen läheisyys tuo synergiaa molemmille yhtiöille erityisesti valmismatkatarjontaa ajatellen. Nyt yhtiöt voivat myydä myös matkakohteitaan ristiin.

Suomen Yritysmyynti Oy kaupan välittäjänä

Suomen Yritysmyynti Oy kartoitti OTP:lle useita sopivia ostajaehdokkaita. Mika Niskanen kiinnostui asiasta. Yrityskaupan prosessointi meni systemaattisesti eteenpäin ja Suomen Yritysmyynnin Jarmo Pakariselta saatiin nopeasti vastauksia esitettyihin lisäkysymyksiin, kertoo Niskanen. Samoin neuvottelut OTP:n pääomistajan Juhani Romppaisen kanssa etenivät hyvässä hengessä.

Yrityskaupan jälkeen on tärkeää keskittyä perustekemiseen niin hyvin kuin osaa, asiakaspalvelu edellä.

Mika Niskanen

 

Juhani Romppainen jäi yhtiön palvelukseen jatkamaan toimitusjohtajan tehtävien hoitoa. OTP:n toiminnassa ei ollut tarvetta tehdä suuria muutoksia, kertoo Niskanen. Keskitymme perustekemiseen ja sen teemme niin hyvin kuin osaamme asiakaspalvelu edellä.

OTP:n toiminta jatkuu Oulussa samoissa toimitiloissa, jotka on suunniteltu nimenomaan yhtiön liiketoimintaa palveleviksi. Suurien autojen pesua varten on avattu 24 h vuorokaudessa auki oleva automaattinen pesulinja.

Yrityskauppa toteuttaa unelmasi

Yrityskauppa voi olla elämäsi kohokohta. Autamme sinua kaikissa yrityskauppaan liittyvissä asioissa. Ota meihin yhteyttä, niin muutetaan yrityksesi rahaksi.

 

Myy yritys

 

Suomen-Yritysmyynti-logo-rgb (1)