Viitek Oy:n omistuspohjassa muutoksia

Jan Wistbacka (vas.) ja Heikki Hirvonen kaupantekotilaisuudessa.

Viitek Oy:n osake-enemmistön on ostanut DI Jan Wistbacka. Yhtiön perustaja, Heikki Hirvonen, jatkaa Wistbackan yhtiökumppanina ja yhtiön vähemmistöosakkaana. Viitek Oy:n henkilöstö jatkaa ns. vanhoina työntekijöinä.

Jan Wistbacka on sillanrakennusalan diplomi-insinööri, joka on viime vuodet työskennellyt rahoitusalalla. Wistbacka kommentoi kauppaa: ”Viitekissä on korkeatasoista osaamista mm. työsiltojen ja kasuunien urakoimisesta. Yhtiöllä on hyvämaineiset asiakkaat, joista monien kanssa on tehty yhteistyötä jo pitkään. On hienoa päästä mukaan varmistamaan toiminnan jatkumista ja kehittymistä myös tulevaisuudessa.”

Hirvonen puolestaan kommentoi kauppaa seuraavasti: ”Halusin varmistaa työntekijöidemme tutun toimintaympäristön ja toimintamallin sekä sen, että toimintamme jatkuu tutulla yrityksen arvoihin perustuvalla tavalla. Lisäksi halusin löytää itselleni ja asiakaskunnallemme luotettavan, kotimaisen yhteistyökumppanin, joka pystyy tukemaan ja kehittämään Viitekin toimintaa. Osaamisemme ja kokemuksemme täydentävät toisiaan. Lisäksi arvomme ja tapamme toimia ovat samankaltaiset.”

Yrityskaupan välittäjänä toimi Suomen Yritysmyynti Oy:n Joensuun toimisto. Yrityskaupan asiantuntija Jukka Tuunanen Suomen Yritysmyynnistä on iloinen siitä, että yritykseen löytyi hyvä uusi pääomistaja. ”Tämän kokoluokan yrityskaupassa oikean ostajan löytäminen ja rahoitusjärjestelyjen onnistuminen ovat tärkeässä roolissa. Finnvera ja pankki toimivat esimerkillisen hyvin mahdollistaessaan osaltaan yrityksen omistuspohjan muutoksen”, toteaa Tuunanen.

Viitek Oy on vuonna 1995 perustettu infra-alaan erikoistunut yritys. Yhtiön liikevaihto on vajaat 4 m€ ja sen palveluksessa on tällä hetkellä 25 työntekijää. Viitekillä on pääkonttori Liperin Ylämyllyllä ja toimintaa enenevässä määrin myös pääkaupunkiseudulla.

Lisätietoja:

Jan Wistbacka, puh. 040 580 1639
Heikki Hirvonen, puh. 0400 657 397
Jukka Tuunanen, puh. 050 5177 825

Yrityskauppa toteuttaa unelmasi

Yrityskauppa voi olla elämäsi kohokohta. Autamme sinua kaikissa yrityskauppaan liittyvissä asioissa. Ota meihin yhteyttä, niin muutetaan yrityksesi rahaksi.

 

Myy yritys

 

Suomen-Yritysmyynti-logo-rgb (1)