Yrittäjälle on/off -toiminto on haastavaa; myös yrityskaupan jälkeen

Pitkänlinjan yrittäjä Markku Nygren kypsytteli yrityksensä myyntiä pitkään ja ryhtyi toimeen asian suhteen keväällä 2016. Turun talousalueella toimiva Tankkipojat Oy vaihtoi omistajaa lokakuussa.

TankkipojatTankkipoikien historia ulottuu 1959-luvun loppuun, jolloin liiketoiminta on alkanut yhden miehen voimin ja yhden imuauton kalustoinvestoinnilla. Markku Nygren aloitti yrittäjänä 1980-luvun lopussa. Tmi Tankkipojat -liiketoiminnan hän osti 2000-luvun alussa. Tästä lähtien Nygren on kasvattanut yhtiötä ja laajentanut liiketoimintaa infran kunnossapitoon. Yhtiön lähes yhden miljoonan euron liikevaihto kertyy teiden kunnossapidosta, likakaivojen ja muiden kaivojen tyhjennyksistä, imuauto-palveluista sekä maanrakennus- ja vihertöistä.

Yrittäjävuosiin on mahtunut paljon työtä, eikä tunteja ei ole laskettu, ja riskiä on otettava, kertoo Nygren. Tässä liiketoiminnassa jatkuvat investoinnit ovat toiminnan perusedellytys. Kaluston on oltava kunnossa silloin, kun sitä tarvitaan. Liikevaihdon kasvua olisi voinut hakea laajentamalla toiminta-aluetta, mutta olemme halunneet keskittyä Turun talousalueeseen, jatkaa Nygren.

Markku Nygren yityskaupan jälkeen.

Markku Nygren yityskaupan jälkeen.

Yrityksen myyntipäätös kypsyi myös yritystoiminnan jatkajan puuttuessa. Lapsilla on muita tulevaisuuden suunnitelmia, yrittäjä kommentoi. Yrityksen myyntineuvottelut kehittyivät loppukesän aikana melko sujuvasti maaliin saakka. Nyt jatkan ostajan palveluksessa ainakin muutaman vuoden ja huolehdin yhtiön liiketoiminnan pyörittämisestä. Marraskuun lumisade on pitänyt koko henkilökunnan ja kaluston liikkeessä.

Suomen Yritysmyynti Oy toimi yrityskaupan välittäjänä. Olemme tyytyväisiä siihen, että saimme reilussa puolessa vuodessa välitettyä tämän yrityskaupan. Tälle menestyvälle yritykselle olisi ollut useampikin ostaja, kommentoi toimitusjohtaja Jarmo Pakarinen.

Yrityskauppa toteuttaa unelmasi

Yrityskauppa voi olla elämäsi kohokohta. Autamme sinua kaikissa yrityskauppaan liittyvissä asioissa. Ota meihin yhteyttä, niin muutetaan yrityksesi rahaksi.

 

Myy yritys

 

 

Suomen-Yritysmyynti-logo-rgb (1)